Illegaal bordeel in Apeldoorn ging terecht dicht

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren

Sjors Loper

Meubelstuk
1.067
11/10/21
480
12
Prullenbak vol condooms en 17-jarig meisje aan het werk: illegaal bordeel in Apeldoorn ging terecht dicht

De prullenbak puilde uit van de gebruikte condooms en er was een meisje van 17 aan het werk. De politie ontdekte midden in coronatijd een illegaal bordeel in Apeldoorn. De eigenaar vocht de dwangsom aan waarmee werd gedreigd door de gemeente. Maar zonder succes.

Agenten namen in 2020 een kijkje in het pand aan de Klompstraat nadat twee prostituees, onder wie een minderjarige van 17 jaar, naar het politiebureau stapten om de uitbuiting in het illegale bordeel aan de kaak te stellen.

Tijdens een inspectie trof de politie meer prostituees in de woning aan. De vrouwen bleken geen eigenaar of huurder van het pand. Ze werkten voor een pooier.
Verder troffen agenten een onhygiënische bende in het pand aan. Zo puilde een afvalbak in de badkamer uit van gebruikte condooms.

Sekswerk
De gemeente Apeldoorn eiste dat de praktijken stopten en dreigde de uitbater een dwangsom op te leggen van 1500 euro per overtreding. Tot maximaal 4500 euro.
De uitbater stapte daarop via de lagere rechter naar de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van het land, in een poging via een hoger beroep zijn gelijk te halen.
Volgens hem heeft de politie niet keihard aangetoond dat de vrouwen in het pand tegen betaling sekswerk deden of daar woonden. En van onhygiënische toestanden zou geen sprake zijn, omdat de condooms netjes in de prullenbak lagen en niet daarbuiten.
De Raad van State vindt echter dat de politie een juiste rapportage heeft opgesteld en dat de gemeente op basis daarvan een dwangsom mag opleggen. Daar mag de uitbater het mee doen.

Bron: De Stentor

N.B. Dit gaat om de bestuursrechterlijke kant van de zaak. Of er ook een strafrechterlijk onderzoek gestart is, dat vermeldt het artikel niet.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan