Bedreigd na contact via whatsapp

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren
Ze gaan soms ver. Ik werd eens bedreigd en er werden chantagepogingen ondernomen, nadat ik contact had gehad en mijn adersgegevens gedeeld. Daarmee kon men het bedrijfje van mijn partner achterhalen en werd ook zij gebeld. Gelukkig heb ik een vrije relatie met mijn schat van een wederhelft en ben ik dus niet chanteerbaar.

Ook opletten met het verstrekken van adresgegevens dus!
 
"De eigenaar van een auto valt niet te checken op basis van een kenteken. Op de website van de RDW zijn alleen de autogegevens te achterhalen van de eigenaar. Alleen overheidsinstanties of verzekeraars van een autoverzekering kunnen op basis van een kenteken zoeken wie de eigenaar van een auto is."
Wellicht via een omweg, maar juristen kunnen die gegevens ook opvragen, maar de doorsnee burger in alle geval niet.
 
In dat geval geef ik je de volgende casus ter overdenking;
De bezitter van een bestelauto ontvangt een brief van een advocatenkantoor, dat namens een vastgoedbeheerder de bewuste eigenaar aanschrijft omtrent het onrechtmatig gebruikmaken van/ parkeren op privéterrein.
Brief was verzonden naar het adres van de kentekenhouder.
Hoe zou dat dan mogelijk kunnen zijn?
 
Blijkbaar liggen de kaarten voor nog een aantal instanties toch wat anders.
Voor een incassobureau/ gerechtsdeurwaarder is het legitiem om gegevens op te vragen, maar daar was in onderhavig geval geen sprake van.
 
Wellicht via een omweg, maar juristen kunnen die gegevens ook opvragen, maar de doorsnee burger in alle geval niet.
"Juristen"? Over wie heb je het dan precies? Als je naar een advocaat gaat heeft die niet zomaar toegang tot de RDW-gegevens hoor. Je kunt proberen een jurist om te kopen die bij een verzekeraar werkt, of bij justitie, maar "juristen kunnen die gegevens ook opvragen" in algemene zin is onzin.
 
Maar om de één of andere reden kunnen ze het blijkbaar wel. Ik heb die brief ingezien en die had nooit bezorgd kunnen worden als het advocatenkantoor niet aan de gegevens van de eigenaar had weten te komen.
 
Privé gegevens mogen ook niet zomaar verstrekt worden, dan ga je in strijd met de AVG.
Wel een interessant iets
Dit dus.. Krijgt het advocatenkantoor zelf een advocaat op hun dak.
Misschien via dienst. Broodje Aap
Zou kunnen.
Je kan toch ook niet bij het KVK het adres opvragen van een DVP als burger. Of bij het UWV vragen wie er een uitkering heeft?
En dan als privé detective gaan kijken of ze daar wel recht op hebben?
 
Laatst bewerkt:
De gegevens van de KvK zijn openbaar. Die kan iedereen gaan inzien. Daar iets opzoeken via de (bedrijfs)naam is kinderspel.


Voer als zoekterm maar eens escort, massage, sekswerker, sexwerker, erotisch, ... in.
 
Laatst bewerkt:
Hoe het gegaan is weet ik ook niet....maar ik weet wel zeker dat een advocaat niet op een legale manier een tenaamstelling kenteken kan opvragen.. Met andere woorden. Hij kan niet in het kentekenregister gaan zitten neuzen..en daar ging hier over...
 
Zal wel hetzelfde als dit zijn.
Gewoon ff googlen
 
Terug
Bovenaan Onderaan