'Leidersfiguur Belgisch-Limburgse oud-mijnwerkers hangt vier jaar cel boven het hoofdVerduisterde miljoenen uitgegeven aan verbouwingen en prostituees

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren

Wallie64

Meubelstuk
Forumpionier
3.656
02/07/21
2.634
17
Uit Het Belang van Limburg.

'Hoeren en tamboeren'
Volgens het parket joeg Dylst er ruim 2,7 miljoen door. Geld afkomstig van lidgelden en schenkingen van ruim 5000 mijnwerkers. Mijnwerkers bij wie hij een heldenstatus geniet na een succesvolle strijd voor extra pensioen. Het geld werd niet gebruikt om koempels in nood te helpen of om gerechtelijke procedures te voeren, maar besteed aan verbouwingen én vrouwen. "Er is geld uit het 'Michel Dylst-steunfonds' verbrast om te hoeren en te tamboeren", sprak advocaat Jan Swennen, die burgerlijke partij KS Vriendenkring, de benadeelde stichting, vertegenwoordigde.

Dylst was "de beste klant" van de Scarlet Club in Diest waar hij bijna dagelijks binnenwipte. De mijnwerkersheld betaalde met de kaart: 201.000 euro. "Enjoy, stay and love is de slogan van de zaak in kwestie. Ik hoef daar geen tekening bij te maken", sprak de procureur. Ook een veertig jaar jongere vriendin die hij in een Brussels hotel leerde kennen, kreeg tienduizenden euro's toegestopt. "Uit liefde.
 
Terug
Bovenaan Onderaan