Romantische illusie?

Welkom op Girlsreview.nl

Lid worden van deze geweldige club? Minder reclame? Meld je nu aan!

Registreren

Cerbyn

Wandelaar
Supporter
53
22/05/24
61
4
Volgens auteur Renate Dorrestein is "de klant van een prostituee in de greep van een romantische illusie. Hij koopt vervoering, maar hij wil niet weten dat hij die heeft gekocht."

Wat vinden jullie daarvan?

Als ik voor mijzelf spreek: ik maak mij geen enkele illusie. Ik waardeer en respecteer de dienst die de dvp levert, ik vind het prettig als ze even hartelijk is als de mondhygiëniste of de drogist die me verwelkomt als goede klant maar ik ervaar het contact niet als 'romantisch'. Ook als er een 'girl friend experience' wordt geboden met vurig tongzoenen aan de deur, het zogenaamd verlangend naar het bed sleuren van de bezoeker en een al dan niet geslaagde poging om tegelijk met de klant min of meer klaar te komen. Het is gewoon heel erg leuk en aardig, als het niet te lang duurt en als er door de relatief makkelijke (en schone) klant onverplicht extra geld voor wordt neergelegd. Wanneer ik er een verlangen naar voel opkomen is het heel fijn dat zulke voorzieningen en dvp's er zijn en ik loop dan een dag (of twee) op wolkjes. Niet van illusie maar van serotonine en oxytocine, dwz knuffelpleziergevoel.
IMG_4256.jpg
 
Als je alleen naar een DvP gaat voor de seks is er geen illusie, de seks is hartstikke echt.

Als je gaat voor een gfe is er uiteraard wel een illusie, net zoals elke speelfilm en elk toneelstuk een illusie is. Nee, dat is niet echt Batman die daar op het scherm achter de Joker aanzit, en nee, die dame die bij je in bed ligt is niet echt je vriendin, maar we doen wel eventjes net alsof, en dat is verder prima.

Totdat er een wandelaar opduikt die niet doorheeft dat het een illusie is, dat is waar het potentieel mis gaat.

Geldt ook voor mensen die niet doorhebben dat bepaalde boeken fictief zijn, maar dat terzijde.
 
Het is een betaalde zakelijke transactie waar kennelijk vraag naar is, dus helemaal prima in dat opzicht. Niet perse een romantische illusie.
Voor mij is het meer even ontspannen, genieten en ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Niets romantisch aan, maar ik kan een goed GFE toneelstuk van een dame best waarderen. Als dat een romantische illusie is dan is dat maar zo. Een illusie armer en een ervaring rijker.
 
Echt weer zo'n feministisch verhaal van een dame die weinig van mannen begrijpt. Een jongeman is gefascineerd door een mooie vrouw en dit is een makkelijke manier voor de fysieke bevrediging zonder verplichtingen behalve de betaling. Je zoekt geen gfe maar de fysieke bevrediging met een mooie vrouw. Na een tijd willen die zaadjes eruit, "ik kan wel een kip naaien" zeiden ze tijdens mijn diensttijd tegen het weekend. En als je klaar bent gekomen hoeft het een tijdje niet zo. Bij een DVP de illusie dat je nageslacht hebt van een vrouw met de juiste eigenschappen. Je kunt jezelf helpen of een opblaaspop (nee!) maar dat is ook niet alles. En het is altijd wel leuk dat je vriendelijk behandeld wordt. Ik vond de meesten aardig, netjes en schoon. Na vervuldig bezoek bij dezelfde krijg je een zekere relatie. Je baan is vaak een nogal kille omgeving, de vriendelijke behandeling van een DVP is voor de drukbezette salaryman met ingeslapen relatie dan wel heel prettig. Of je hebt geen relatie. Dat geldt voor iedereen die een dienst verleent: een winkelier, de caissières van een restaurant of een hotel. Die creëren ook een illusie want ze willen dat de klant terugkomt. Deze elitaire dame wilde gewoon niet dat je naar een DVP gaat en zit het weer zwart te maken.
 
Het is een betaalde zakelijke transactie waar kennelijk vraag naar is, dus helemaal prima in dat opzicht. Niet perse een romantische illusie.
Voor mij is het meer even ontspannen, genieten en ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Niets romantisch aan, maar ik kan een goed GFE toneelstuk van een dame best waarderen. Als dat een romantische illusie is dan is dat maar zo. Een illusie armer en een ervaring rijker.
Het is vooral 'geslaagd' als er een goed samenspel is... "It takes two to tango"!
En, ja... de sex is echt! en verdomd lekker...

En daarna -zonder mekaar te claimen- gaat elk weer z'n eigen weg... (tot de volgende afspraak allicht)
 
Is niet alles in het leven een of andere soort deal?
Een job, een huwelijk, een vriendschap, een transactie, ... Alles is een combinatie van geven en in de plaats krijgen. Romantiek is mooi maar daar spelen hormonen. Dat is de natuur die je instinct aanwakkert.
Puur zakelijk een dvp bezoeken zou maar saai zijn, dus er mag wel een soort rollenspel gespeeld worden, door beide partijen. Maar laat je niet verliezen in de illusie. En geniet ervan 😉👍
 
Romantische illusie zou ik het niet willen noemen. Vraag me zelfs af of het woord illusie op zijn plaats is. Want de seks is wel degelijk echt, hooguit dat de GFE een illusie is.

En dan nog durf ik te stellen dat een echte GFE alleen kan plaatsvinden als er van beide partijen een klik is. En is het dan nog steeds een illusie? Of is het dan een afgebakend intiem moment samen, waarbij beide partijen weten dat het eindigt na de afgesproken duur.

Illusie of niet, het is geweldig dat het bestaat. Een goede ervaring voelt in elk geval minder illusie dan de gemaakte vriendelijkheid in veel andere beroepen.
 
Ze was wel een opiniemaker in deze stemmingmakerij tegen prostitutie. Bijna heel intelectueel Nederland denkt nu zo. En zij maken het beleid. Je moet niet proberen iets positiefs over prostitutie te schrijven want dan valt half Nederland over je heen. Makkelijk in open doel scoren.
 
Ik zat jaren geleden eens in een toneelstuk, als toeschouwer, waar een drietal mooie meiden uitlegde dat de seksuele bevrediging vooral tussen de oren plaatsvind. Met andere woorden, wat je in je fantasie creëert is eigenlijk de beleving die je projecteert op de situatie. dat kan bevredigend zijn, maar soms tegenvallen.
Kortom, het is vaak de aanloop tot het moment wat je in vervoering brengt, en de daad is een toegevoegde waarde...
 
Renate Rubinstein ≠ Renate Dorrestein.
Net zoals Hans Dorrestijn geen van hen beiden is

Bijna heel intellectueel Nederland denkt nu zo. En zij maken het beleid.
Het lijkt er eerder op dat de BBB boeren en de PVV ministers het beleid maken vandaag de dag
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Maar laten we daar niet over bakkeleien op dit vrolijke forum van levensgenieters.
Je moet niet proberen iets positiefs over prostitutie te schrijven want dan valt half Nederland over je heen.
Daar heb ik nog nooit last van gehad op dit forum.
Waar heb jij iets positiefs gepubliceerd waarna half Nederland over je heen struikelde?
Makkelijk in open doel scoren.
Dat doen wij zelf ook graag. Het open doel staat daar immers niet voor niks.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan